Tájékoztató a „Tudnak valamit!” előadás sorozatról

„Tudnak valamit!” előadássorozat a Miskolci Egyetemen futó TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 jelű tehetséggondozási pályázatához kapcsolódó 8 részből álló előadás sorozat, ahol elsősorban az egyetem doktori iskolái kapnak lehetőséget, hogy az általuk művelt szakterületet színvonalas előadás keretében népszerűsítsék.

Az előadás sorozat keretében egy-egy tapasztalt kutató, sikeres szakember vagy közismert személyiség tudományos igényességgel, de közérthető módon beszél szakmai munkásságáról, sikereiről és eredményeiről, vagy a szakma érdekességeiről. Az előadók körébe elismert szakembereket, egyetemünk egykori hallgatóit, sikeres magyar kutatókat vagy más nemzetek élvonalbeli oktatóit/kutatóit tervezzük meghívni. Az előadások a hallgatók számára motiválóak, az egyetem szellemi életét megpezsdítő események lesznek. Az események a tehetséggondozás minden szintjére jelentős hatással lesznek, beiskolázástól a minőségi témavezetésig. Célunk, hogy tehetséges fiatalok számára kívánatos szakmai életpályát és kötevetendő példát mutassunk be az előadók személyében és munkásságában.

A hallgatóság: Egyetemi polgárok és a város érdeklődő közönsége, középiskolás korosztálytól kezdődően, kb. 200-400 fő előadásonként.

Az előadás keretei: Az előadást a tehetséggondozási TÁMOP projekt rendezi, a kereteket és a hírverést is a projekt végzi. Helyszín az egyetem egyik nagy előadója lesz. A felkért előadó egy kb. 50 perces előadást tart szakmai életútjáról vagy egy közérdeklődésre számottartó témáról. Igény esetén az előadás után, az érdeklődő egyetemi hallgatók, doktoranduszok, doktorjelöltek és oktatók egy kötetlen beszélgetésen vehetnek részt, ahol az előadónak kérdéseket tehetnek fel kb. 50 perc időkeretben. A nyilvános előadásról TV felvétel készül, amely a projekt honlapon lesz hozzáférhető.

Az előadások időpontját és témáját az előadókkal a doktori iskola vezetője a projekt vezetéssel egyeztetve véglegesíti.

Felelős szervező: Dr. Madarász Tamás, projekt menedzser
Projekt szakmai vezető: Dr. Bőhm József
Projekt email címe: tehetseggondozas@uni-miskolc.hu

 

Kolozsváry Zoltán

Pálfy József

Gyulai József Bod Péter Ákos

Monostori László

Váncza József

Sólyom László

Ritoók Zsigmond

 

Projekt neve: „A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése”
Projekt azonosító: TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008
Kedvezményezett neve és elérhetősége: Miskolci Egyetem, 3515 Miskolc Egyetemváros
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: ESZA Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45., C. épület telefon: (1) 273-4250